مغز بادام ایرانی یکی از انواع مرغوب مغز بادام درختی می باشد که می تواند جایگاه خوبی را در عرصه صادرات و فروش در بازار های خارجی به دست آورد.
ایران بخاطر آب و هوای خاصش شرایط مناسبی جهت تولید انواع مختلفی از آجیل و خشکبار مانند مغز بادام درختی دارد.
این محصول در شهر های مختلف مانند تربت حیدریه، تبریز، آذرشهر، اصفهان، سامان و… تولید می گردد که البته می توان از استان کهکیلویه بویر احمد به عنوان قطب اصلی تولید و فراوری بادام درختی نام برد.
انواع مغز بادام درختی ایرانی
بادام سفید: بادام سفید یا محب که به آن بادام کاغذی نیز گفته می شود دارای پوستی نازک است و در بین نمونه های دیگر بادام بیشترین درصد مغز به پوست را دارد.
مغز بادام سنگی: بادام سنگی بیشترین حجم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده و دارای قیمت مناسب است.
مغز بادام شاهرودی:بادام شاهرودی خود تنوع زیادی دارد که مهمترین ارقام آن شامل شاهرودی 12 و 21 می شود.
مغز بادام مامایی: بادام مامایی یکی از بهترین نمونه بادام های دنیا است که از نظر کیفیت طعم و مزه زبان زد می باشد.
صادرات مغز بادام مامایی
همانطور که گفتیم بادام مامایی از نمونه های با کیفیت مغز بادام در ایران به شمار می رود بیشترین تولید آن در شهرستان سامان از استان کهکیلویه صورت می گیرد و کمتر برای مصرف داخلی مورد استفاده است. صادرات مغز بادام مامایی هر ساله از ایران به کشور هندوستان صورت می گیرد.
منبع: بازار مغز بادام